^Upp

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Leijoness.se

Foto - Akvarell - Teckning - Akryl

Äppelblomstatus 25 feb -17

Har haft och dras nog fortfarande med en envis förkylning som gör mig väldigt trött, så målandet ligger på "underhållsnivå" just nu. Med det menar jag att jag jobbar inte på några mästerverk precis men jag kan inte hålla mig helt och hållet från färger och pennor och annat skoj så jag kladdar och leker i min sketchbook.

Har köpt en del nytt också, som t ex ett paket 42-set Triplus Fineliners, Winsor & Newtons 12-set med akvarellmarkers och jag måste säga att jag är supernöjd med båda dessa inköp! Vem kunde tro att det gick att blanda vatten och tuschpennor och få så sköna resultat! För mig som älskar både akvarell och teckning så blev det en superkombination! 

 

Sketchbook-kladd och Äppelblomstatus 25 feb -17 Sketchbook-kladd och Äppelblomstatus 25 feb -17 Sketchbook-kladd och Äppelblomstatus 25 feb -17
Fler bilder..

Daniel Smith kall palettTvå nya penslar, en Da Vinci kolinski-rotmarder nr 6 och en Winsor & Newton Professional Round nr 5, samt ett essentials-set med Daniel Smith akvarellfärg och 5 ark med Arches 650 grams papper med fin gräng är inhandlade!  Kulit! Satte igång att göra färgcirklar direkt, älskar färgcirklar! ;) Anledningen till att jag köpt färgerna är att jag letar efter några ersättningssfärger till mina röda, är inte helt nöjd med dem jag har, inte helt missnöjd heller men det skadar ju inte att testa lite nya. Den varma paletten tror jag att jag ska göra om, eller rättare sagt så ska jag göra en varm palett men med den kalla Phalo blue i stället för Ultramarinen. Ultramarinen är så gryning så den liksom "smutsar ner" blandningarna. Inget fel i det iof om man vill ha den effekten, men det vill jag ju inte ;).

Några lager till samt första lagret på bakgrunden till Äppelblommorna har gjorts också, det går så sakteliga framåt..men ännu är det mycket kvar..

Äppelblom-Färgcirklar Äppelblom-Färgcirklar Äppelblom-Färgcirklar
Fler bilder..

Äppelblom en bit på väg..

I dagarna påbörjade en ny stor akvarell med äppelblommor!
Tanken är att jag ska göra en serie av bilder med äppelblommorna som tema. Vi får se hur det går.. Som vanligt har jag börjat målningen med en undermålning i varm och kall gul, men till denna har jag även använt grönt på utvalda ställen för att få rätt färg i slutresultatet. Innan jag började experimenterade jag med olika varianter av undermålning i mitt testblock. Du kan se lite av detta i bildserien nedan.Klicka på en bild för att öppna galleriet!

Jag har letat på Youtube och webben efter info om undermålning i akvarellmålning och hittade bl a denna film som förklarade undermålning eller "Grisaille" som det heter, på ett bra sätt. Filmen är gjord av en konstnär/illustratör som heter Hajra Meeks.

Underpainting (Grisaille) Variations Demo ->>

 

Äppelblom Äppelblom Äppelblom
Fler bilder..

Leijoness

Leijoness

Akvarell
Foto
Teckning
Akryl

 

 

Blänkare

Konstutställning Östra Stenby Lera

Konstutställning 2:a September 2017

Datum: 2/9 Lördag
Tid: 10:00 - 16:00

Plats: I garaget  Östra Stenby Lera


TEKNIKER:
Akvarell - Akryl - Olja - Foto


UTSTÄLLARE:
Agneta Karlsson
Agneta Sörlin Leijon
Ingemar Lindvall
Rune Kindahl